Gent ART FAIR: de galeries

In afwachting van de definitieve selectie, stellen we je hier elke week een nieuwe galerie voor.

Focus op: 

BEL-AIR FINE ART/ KNOKKE
Verder dan de horizon

Bel-Air Fine Art werd 15 jaar geleden opgericht en is nu een van de meest invloedrijke groepen van hedendaagse kunstgalerijen in Europa. Na Zwitserland (Genève, Crans-Montana, Verbier en Gstaad) breidt de groep zich uit naar Parijs, Saint-Tropez, Cannes, Venetië, Forte dei Marmi, Knokke, Londen of Miami om maar een paar prestigieuze locaties te noemen. Aan het hoofd van de groep staan François en Grégory Chabanian die telkens opnieuw met passie op zoek gaan naar nieuwe pareltjes die voor hun galerijen nieuwe horizonten openen.

« Balloon Rabbit (Violet) 3-4 », © Jeff Koons
Een rijke waaier aan kunstenaars
en een sterke selectie
Niet minder dan honderd hedendaagse,

opkomende of internationaal gerenommeerde kunstenaars behoren tot de groep en stellen ons hun unieke artistieke universum voor. Alle artistieke trends van de hand van zowel gedurfde als prestigieuze kunstenaars komen aan bod: van Hyperrealisme, Neorealisme over Neo-Pop Art, Street Art, Neo Surrealisme tot Optical Art.

« Futur Japan », Grégory Watin
Knokke,
natuurlijk

De Belgische galerij werd opgericht in oktober 2017 en wordt sinds een jaar geleid door de gepassioneerde kunstprofessional Eric Lavieille. «In Knokke werken we met een twintigtal kunstenaars van heinde en ver, van fotografen over schilders tot beeldhouwers ...» legt de kunstliefhebber uit. Op de Gentse kunstbeurs zijn zowel internationale kunstenaars als veelbelovend opkomend talent vertegenwoordigd (niet-limitatieve lijst)...

« Balloon Swan (Magenta) 3-4 », © Jeff Koons
Jeff Koons, what else ?
Jeff Koons is de onbetwiste meester van de kunstmarkt 

en is niet meer of minder dan de duurste levende kunstenaar ter wereld! Koons werd In 1955 geboren in New York en is beroemd om zijn gigantische sculpturen, zijn schilderijen en ... zijn onbetwiste zin voor provocatie! In 2013 werd zijn werk Bolloon Dog, in het oranje (het werk bestaat in verschillende kleuren waaronder magenta en blauw), geveild door het veilinghuis Christie’s in New York en verkocht voor de bescheiden som van 58, 4 miljoen dollar. Deze historische verkoop maakte van de sculptuur het duurste werk ooit gemaakt door een nog levende kunstenaar.

« Balloon Monkey (Orange) 3-4 », © Jeff Koons

« Natuurlijk nemen we deel aan de beurs in Gent omdat we beurzen mee willen ontwikkelen in België, die veel verzamelaars lokken. Maar ook omdat Bel-Air Fine Art jarenlang een trouwe exposant van Lineart was. Dit prachtige salon werd bezocht door gepassioneerde kunstliefhebbers. We hopen hetzelfde succes te zien op Gent Art Fair »

Éric Lavieille

Cécile Plaisance, vrouw, kunstenares en rebel
Elk van haar afbeeldingen is het resultaat is van tientallen uren digitale retouchering,

styling en reflectie. Met haar werken brengt Cécile Plaisance zowel krachtige als zeer gevoelige boodschappen over brandend actuele onderwerpen. Dat kan gaan over vrouwenrechten of de
kwellingen die we door de consumptiemaatschappij ondergaan.

PLAISANCE, Alex Nun & Baby Dune
Grégory Watin, stedelijke kunst
op een andere manier?
De Franse Grégory Watin wordt internationaal geroemd om zijn unieke stedelijke stijl.

De afgelopen vijftien jaar werd zijn werk op tal van exposities tentoongesteld in
Europa en de Verenigde Staten. Watin is een veelzijdig kunstenaar. Hij haalt inspiratie uit alles wat kracht geeft
aan stedelijke landschappen. Hij observeert hun structuren getekend door de tijd en brengt die elementen
samen om een atmosfeer of universum rondom deze plaatsen te bouwen en er zich de essentie zelf van toe te eigenen. Er is een gevoel van urgentie in zijn werk. Ideeën grijpen voordat ze wegvliegen.
Emoties onmiddellijk capteren. Kortom, een hedendaagse poëzie, geboren uit het dagelijks leven en zijn proteïsche bewegingen.

« Samples 1218 - Ligne Osaka 4 », Grégory Watin

BEL-AIR FINE ART / KNOKKE

283 Kustlaan
8300 KNOKKE (BELGIË)

 +32 (0)50 54 41 28

www.belairfineart.com

Focus op:

BORABEAU
ART GALLERY /BELGIE
Een ander idee over kunst

In 2017 startte Mieke Van Doren een kunstgalerie volledig volgens haar eigen visie, met een  tijdloos karakter en zonder toegevingen. Op een oppervlakte van 700 m2 is heel wat te zien! Van schilderijen en sculpturen over raku en prachtige Berberse tapijten tot fantastische boeken en oude bronzen of hedendaagse beelden.De galerie is multidimensionaal met een eclectische verzameling van werken en objecten die allemaal uniek zijn. De kunstenaars zijn elk actief in een ander universum, maar hebben dezelfde waarden.  Mieke heeft met hen een sterke en duurzame band. «Ik wilde een galerie die eruit springt, waar je op slag verliefd wordt op een werk en waar je echt ontdekkingen kunt doen.» , legt Mieke Van Doren uit.

« Dialogue », Brigitte de la Horie.
Reis rond de wereld
In de galerie is de «Espace Monde»,

een kleine en ongewone plek die je uitnodigt om rustig te kuieren. Zeldzame objecten, unieke stukken en boeken van een uitzonderlijke schoonheid uit de Assouline-boekhandel herinneren ons eraan dat kunst overal is… vol leven en bruisend!

 « Espace Monde »
Sterke boodschap
Mieke chose her artists as she would choose love,

Mieke kiest haar kunstenaars met het hart. In Gent ontdek je onder meer de unieke artistieke wereld van David-Nicolas Djordjevic met zijn rauwe expressionisme en zijn aan Basquiat denkende kreten recht uit de buik. Ook de moderne Raku keramiek van Karine Denis neemt ze mee. Verder ook de figuratieve creaties van Vincent Gild en Jean Koumy die het midden houdt tussen de Cobra-beweging, pop art en impressionisme. Ook Dominique Zinkpè, een getalenteerde Afrikaanse kunstenaar is de moeite waard. « Ik streef naar positieve vibes in de galerie en wil de bezoekers een fijn moment bezorgen. Daarom kies ik enkel kunstenaars met positieve werken zelfs al is de boodschap soms moeilijk. »
 

Dominique Zinkpè
Dominique Zinkpè, 
een hart voor Afrika 

Mieke Van Doren was op slag weg van deze veelzijdige Beninese kunstenaar wiens talent niet onopgemerkt blijft op de internationale kunst scène! De aanpak van Zinkpè is complex en divers. In plaats van zich te beperken tot een enkele kunstvorm, maakt hij gebruik van verschillende media zolang hij zich maar kan uitdrukken zoals installaties, tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken en video’s. In zijn schilderijen gaat hij op zoek naar de kronkelige wegen waar personages - half mens half dier - zich bezig houden met macht- of seksspelletjes... Zonder twijfel een verwijzing naar de mens zelf.

Dominique Zinkpè

« Lineart was een beurs die ik goed kende. Ik ben blij dat er eindelijk opnieuw een kunstbeurs in Gent komt die met dezelfde energie en passie voor de kunst wordt georganiseerd! »

Mieke Van Doren.

BORABEAU ART GALLERY

Dorpsstraat 73
9800 Astene - Deinze (BELGIË)

 +32 (0)473.34.21.11
info@borabeau.com
www.borabeau.com


Focus op:

Toulouse Lauwers Gallery
Een passie voor kunst

Na haar succesvolle deelnames aan vele internationale hedendaagse kunstbeurzen sinds 2001 met Galerie 49 uit Saumur, is Anne Toulouse Lauwers niet aan haar proefstuk toe als ze in 2015 de galerie Toulouse Lauwers opent in Nantes. Volledig in lijn met haar overtuiging, passie en waarden, zal deze galerij in Gent een waaier aan kleurrijke en originele kunstenaars voorstellen.

« Dialogue », Brigitte de la Horie.
« Ik hou ervan
LEVENDE professionele kunstenaars te steunen.» 

 «Ik vertrek volledig vanuit mijn buikgevoel en neem meestal creatieve artiesten met een sterke persoonlijkheid onder mijn vleugels. Het maakt niet uit of ze al dan niet in de mode zijn… Ik wil kwaliteit, originaliteit en creativiteit om het artistieke universum te verkennen van elk van hen." zegt Anne Toulouse Lauwers.
Voor haar gaat het om de juiste keuze van nationale en internationale kunstenaars die temperament en talent combineren.

« Buste bleu », Étienne Gros.
Positieve 
creativiteit

Of het nu gaat over schilderijen, sculpturen, tekeningen of gravures, Anne Toulouse Lauwers zoekt constant naar "werken zonder geweld die je laten wegdromen, omdat we allemaal wat rust kunnen gebruiken zeker als we in contact met kunstwerken komen.” Kortom naar kunstenaars die in staat zijn om zowel sterke als rustgevende boodschappen te brengen!

« Herbe bleue », Coco Texedre
Kunstenaars 
met vele facetten 

Van de vele kunstenaars die de galerie vertegenwoordigt, zijn deze aanwezig in Gent :  Coco TEXEDRE, Etienne GROS, Brigitte de la HORIE, Joanna HAIR en Kyriakos KAZIRAS. Van de opvallende schilderijen van Etienne Gros over de natuurfotografie van Kyriakos Kaziras, de raadselachtige geschriften van Coco Téxèdre, het werk van Brigitte de la Horie met natuurlijke materialen tot de originele dierlijke sculpturen van Joanna Hair… de bezoekers kunnen zeker zijn van een eclectisch artistiek universum.

« We will meet again », Kyriakos Kaziras

« Ik heb meerdere jaren op Lineart geëxposeerd. Dat genereerde een mooie verkoop en een  goede opkomst ... Ik ben blij dat er weer een internationale beurs voor hedendaagse kunst in Gent is en hoop dat het een succes wordt! »

Anne Toulouse-Lauwers.

GALERIE
TOULOUSE-LAUWERS

11 rue La Fayette
44000 NANTES (FRANKRIJK)

 +33 (0)2 40 35 78 86
+33 (0)6 99 60 35 49
info@galerie-tousouselauwers.fr
www.galerie-tousouselauwers.fr


Focus op:

Dock Sud
Galerie,

gevestigd in Sète sinds 2006, zal aanwezig zijn in Gent om kunstliefhebbers en verzamelaars van de regio te ontvangen, maar ook en vooral om eclectische en gedurfde artistieke keuzes te delen.

« L’Antéchrist », David Nicolas Djordjevic. 2019
Martin Bez, 
gepassioneerd fotograaf en directeur van de galerie,

 toont een adembenemend artistiek aanbod, waardoor Dock Sud nu een van de meest populaire en meest succesvolle Franse galeries van het moment is. 

Liu Zhengyong
"Keuzes van
het hart»

Aanvankelijk richtte de galerie zich op hedendaagse kunst uit het zuiden (Gilles Marie Dupuy, Rouzaud, Champieux, Franceli ...) en op de school van Montpellier Sète uit de jaren 60 (Sarthou, Couderc, Bessil, Seguin , Puyuelo ...). Daarna verkende ze verdere horizonten van de jonge Chinese artistieke scène die zowel «echte techniek verbindt van een uiterst rigoureuze en zeldzame gevoeligheid, met kunst”, legt Martin uit. De galerie bruist van Chinese creatieve activiteit en maakt relevante artistieke keuzes. «De keuzes van het hart zijn altijd de beste. », aldus Martin Bez. «Geef toe aan je emoties, geloof in wat je raakt, dat is de sleutel tot succes! Dat is waarom mijn artistieke aanbod vandaag heel eclectisch is. Elk werk vertelt een uniek verhaal en maakt me enthousiast!»  

« L’atelier » Li Baoxun 2014
David Nicolas Djordjevic : 
Rauw expressionisme 

Op 25-jarige leeftijd heeft deze jonge kunstenaar slechts op een paar jaar tijd zijn eigen universum opgebouwd. En met succes, hij verkocht niet minder dan 91 schilderijen via Dock Sud sinds februari 2018!

« Simon le magicien », David Nicolas Djordjevic. 2018

Na zijn eerder abstract werk, begon hij meer figuratief te werken om uiteindelijk uit te komen bij wat de galeriehouder omschrijft als «rauw expressionisme, een oerkreet recht uit de buik.» «Sommige van zijn onderwerpen doen denken aan Basquiat, zijn vormen en kleur aan de Cobra-beweging, werken met materiaal aan het werk van Lindström. Soms leunt zijn werk ook aan bij de Mexicaanse beelden van kleurrijke begrafenisvieringen. Maar hij is zelf een echte ruwe diamant.». Hij hanteert een zeer krachtige beeldtaal met  felle kleuren met verf aangebracht zonder penselen maar met de vingers die contrasteren met vaak gekwelde thema’s... een buitenaards wezen op de hedendaagse kunstscène! 

« Een galerie mag geen afwachtende houding aannemen, je moet risico's durven nemen, je voorstellen aan anderen, delen, dat is waarom we het belangrijk vinden om deel te nemen aan kunstbeurzen zoals Gent Art Fair. » 

Martin Bez.

Dock Sud

2 quai de l’Aspirant Herber
34200 SÈTE (FRANKRIJK)

 +33(0)4 67 74 00 77
contact@dock-sud.com
www.dock-sud.com


Gallery ART FAIR

Geniet van de sfeer van de ART FAIR-beurzen met deze fotoserie.